Blogbejegyzés

Mit vegyek fel, mivel készüljek - portréfotózás

Sziasztok!

Az utóbbi időben nagyon sok kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy mivel kell készülni a fotózásra, mit ajánlok mit nem. Nagyon fontos, hogy tudjuk, miért szeretnéd a fotózást. A csak úgy kipróbálnám is megfelelő válasz lehet, de ha más célod is volna a képekkel, akkor annak megfelelően tudok én is hozzátenni a háttérhez (pl. ha egy üzleti célú fotózást szeretnél, mert az esküvőn készült kép mégsem annyira illik a LinkedIn profilodba, vagy szeretnéd meglepni magad és a szerelmedet egy erotikusabb hangulatú fotózással) és készülni a fotózásra. Amiket itt leírok, azok az én észrevételeim, javaslataim egy klasszikus portréfotózásra, de természetesen lehet, hogy bizonyos dolgoknak Te nem fogsz akkora jelentőséget tulajdonítani, és ez egyáltalán nem baj, sőt. Más az esztétikai értékrendünk és ez így van jól.

Hölgyeknek ajánlom:

- nyugodtan hozz magaddal többféle színű és kivágású felsőt. A fehér és fekete mindenképp ajánlott a hátterek miatt is, ezen kívül olyan színek, amik kihangsúlyozzák az arcot, szemeket. Szerintem az élénk színek nagyon jól mutatnak a fotón, ugyanakkor nagyon fontos, hogy harmónia legyen a színek között, valamint hogy ne legyen sok a szín. Az erős rúzs, színes fülbevaló és rikító felső kombinációra gondolok, ami nagyon kevés esetben mutat igazán jól. 

- nyugodtan hozhatsz kendőket is, szintén fel tudja dobni az öltözéket. Nyilván nem az a cél hogy olyan színes legyen a modell mint egy papagáj. :)

- kiegészítők - a kevesebb több híve vagyok, ugyanakkor nagyon jól tudnak mutatni a megfelelően összeszedett kiegészítők. karóra, gyöngy, karkötő, nyaklánc, gyűrű (nem egyszerre minden), ha van kedvenced nyugodtan hozd magaddal.

- élén színű körömlakk - ápolt körmök

- frissen mosott / ápolt haj - nem is gondolná az ember, de fontos. 

- mattító púder

- a ruha amit viselsz erős fényben (vaku) ne legyen átlátszó hacsak nem az a cél ;)

- fehérnemű ideális mérete (különösen boudoir fotózásnál), az az idelis ha nem vág be sem a melltartó sem a bugyi, így nem csinál hurkákat...

- smink, amennyiben igényled szívesen segítek az elkészítésében, ha természetes hatású képeket szeretnél, akkor elég maximum egy kis szőlőzsír (Atyaég de rég is volt hogy így hívtam), és egy mattító púder. Mindenképp ajánlom, hogy hozz magaddal valamilyen ajakápolót, mert ha izgul az ember előfordul hogy kiszárad a szája :)

- ha szemüveges vagy a fényre sötétedő szemüveget nem ajánlom, az a tapasztalatom, hogy optikailag kicsinyíti a szemet

- abba gyere amiben jól érzed magad, amiben komfortos vagy :)

- hidratált kezek (majdnem elfelejtettem), főleg télen :) kézkrém!!!

- mindenképp egyél fotózás előtt valami finomat. A képeken nem attól lesz nagy a pocink amit a fotózás reggelén ettünk, hanem attól amiket az előtte lévő hónapokban ettünk. :) azért is fontos, mert éhesen az ember picit kevésbé tud koncentrálni (már aki, én egyáltalán nem tudok), ezen kívül ha már időt szakítasz magadra nem szerencsés ha közben végig azon gondolkodsz mikor lesz már végre vége hogy ehessek egy jót.

- nyugodtan hozz magaddal frissítő üdítőt is :)

- ajánlom, hogy a lehetőségeidhez képest próbáld meg kialudni magad. Tudom tudom, nem egyszerű, ha esetleg nem sikerül, a szem alatti karikákat el tudjuk tűnteni ha világosítjuk picit :)

- nyugodtan hozd magaddal a kedvenc cipőidet :)

 

Uraknak ajánlom:

- többféle színű és nyakkivágású felsőruházat. Amennyiben üzleti felhasználásra szeretnél képet, akkor kérlek a klasszikus öltöny nyakkendőn kívül gondolkodj valami lezserebb ruhában is bátran. :)

- kiegészítők közül a karóra ami nagyon jól tud mutatni

- ápolt kezek (itt a rövid köröm és a hidratált kéz amire ajánlom, hogy figyelj)

- abba gyere amibe komfortosan érzed magad

- mindenképp egyél a fotózás előtt :)

 

Kültéri fotózás esetén amit még ajánlok:

- napszemüveg

- hozz magaddal nyugodtan minél több kiegészítőt, pl pokrócot, réteges ruhákat (most elsősorban hideg időjárásra gondolok), olyan tárgyakat amik jellemeznek Téged/Titeket ha a természetben fotózkodunk.

- a városi környezetben lévő fotózásnál ajánlom, hogy a kiegészítőkre is figyelj, pl a táska / cipő

 

Ha bármilyen kérdésed van a fotózással kapcsolatban, szívesen állok rendelkezésedre. Várlak szeretettel! Juci