Blogbejegyzés

Mi az ami megakadályoz bennünket abban, hogy teljesen el tudjuk magunkat fogadni, hogy úgy szeressük magunkat ahogy vagyunk?

 

A magyar nők 95%-a egyedül van saját, önmagáról alkotott hibás gondolataival, küzd hogy végre megszabadulhasson attól az érzéstől például, hogy:

-         nem szereti az arcát, az orrát vagy a fogait

-         túl kövérnek, vagy épp túl soványnak érzi magát,elégedetlen az alkatával

-         úgy érzi túl öreg,

-         úgy látja megereszkedett a melle, vagy épp narancsbőrös a teste stb.

Ebben a küzdelemben időről időre újra és újra belelkesülünk, teszünk azért. hogy sikerüljön elfogadnunk önmagunkat, majd újra és újra feladjuk. A környezetünkből pozitív megerősítésre várunk/vágyunk, ugyanakkor, amikor ezt megkapjuk, nem hiszünk a szeretteinknek mégsem, és tovább elégedetlenkedünk.

 

Mi az ami megakadályoz bennünket abban, hogy teljesen el tudjuk magunkat fogadni, hogy pont úgy szeressük magunkat ahogy vagyunk?

 

***

 

A nők 95%-a nem látja magát a médiában, nem tud azonosulni az ott megjelenő „szépségideállal”. Próbáljuk, de nem tudjuk beleerőltetni, belekényszeríteni magunkat ebbe a szépségideálba, nem illünk bele ezen "szakemberek" elképzeléseibe azzal kapcsolatosan, hogy mi kellene, hogy szépnek, elfogadhatónak számítson.

 

Szerintem túl van hangsúlyozva a szépség a média által, a szépség ideál el van „torzítva”, meg van változtatva, sok esetben nem valóságos. A lábak photoshoppal meg vannak nyújtva, a szemek nagyobbak lettek a valóságosnál, a mellek a csípővonal formája szintén a számítógép segítségével új formát öntött. Amit a lenti videóban láttok az egy teljesen normális "eljárás". A férfi magazinok olvasóinak nem igazán van lehetőségük húsvér nőt választani, sok esetben egy előre gyártott klisét látnak hónapról hónapra. Ez szerintem egy rossz társadalmi minta, példa, amit még mindig nagyon sokan követnek. Mert eddig nem volt választásunk! Elég csak körülnéznünk, a plakátokon, a televízióban és az újságban is ugyanolyan típusú nőket látunk. Rendszerint 30-35 éves kor után ezek a nők el is tűnnek a címlapokról, ezzel is azt sugallva, hogy a „szépség” eddig a korig tart.

 

És eközben körülnézünk és rengeteg gyönyörű nőt látni magunk körül nem csak a 20 éves korosztályból. Olyan nőket, akik példák lehetnének mindannyiunk számára. Olyan nők, akiknek az arca, a mosolya,a tekintete, a teste magán hordja az élete, a családja történetét.

Egy dolog közös ezekben a nőkben, közös mindannyiunkban. Ott van Bennünk a belső harmónia iránti vágy, a vágy, hogy végre szerethessük és elfogadhassuk önmagunkat. A vágy, hogy azt amilyenek mi vagyunk, azt ne kelljen szégyellni, ne egy tabu legyen. Hogy büszkék lehessünk magunkra, és felvállalhassuk önmagunkat. Számomra önmagunk szeretete, és a belső harmóniában levés önmagunkkal az igazi szépség titka.

 

Érezhetjük úgy, hogy csak akkor fogadhatjuk el magunkat, csak akkor fogjuk szeretni magunkat ha másmilyenebbek leszünk, de ha a környezetünkben élőket feltételek nélkül tudjuk szeretni, akkor magunkat miért nem? Ha sosem mondanánk édesanyánknak, vagy a lányunknak, hogy ha fogysz 5 kilót, vagy kisebb lesz az orrod, akkor foglak szeretni, és elfogadni, önmagunk szeretetét miért kötjük feltételekhez?

 

Fontos, hogy bármit teszünk, minták vagyunk a gyermekeink és a környezetünk számára. Akkor is ha nem szeretjük önmagunkat. Csak úgy adhatunk gyermekeinknek egészséges mintát, példát, ha szabadok vagyunk az értéktelenség érzésétől.

 

Amikor egy nő szereti és elfogadja önmagát, ezzel megszabadítja magát az állandó kétségektől, szabadul az értéktelenség érzésének nyomasztó börtönétől. Ezzel az önelfogadással válhatunk igazán boldoggá, és lehetünk hiteles példák a gyermekeink és a környezetünk számára.

 

Célom új platform létrehozása. Az igazi NŐ megmutatása teljes valóságában. Segíteni, hogy elfogadhassuk önmagunkat, segíteni, hogy másképp lássuk önmagunkat. Hogy látva érezhessük magunkat. Megmutatni azt a szépséget, ami mindenkiben Benne van.

 

Ezt azonban meg kell engednünk magunknak. Elfogadni,hogy nem csak az az egy valóságunk, arcunk van ahogy mi látjuk, és érzékeljük magunkat. És nem biztos, hogy reálisan látjuk magunkat.

 

Adnánk egy esélyt magunknak?

 

Hogy a viszonyítási alapunk, hogy milyennek kellene lennünk ne a címlaplányok legyenek?

 

…meglátni magam úgy ahogy a barátaim, a szeretteim látnak, akik Velem ellentétben nem a

hibáimmal, tökéletlenségemmel vannak elfoglalva. Esélyt adni magamnak, hogy egyegészségesebb reálisabb tükörképet láthassak magamról…

 

A fotózással az a célom, hogy megmutassalak önmagadnak másképp, hogy egészséges "tükörképet" adhassak Neked, hogy egészséges valódi képet adhassak a többi nőnek a fotóid/fotóink által.